top of page

IC 7. Brigadens føringskonceptEr der egentlig nogen som har kigget på hvordan UKR's setup af hovedkvarter ser ud?

Man har kunne glane lidt fra åbne kilder, men jeg tænker en systematisk analyse kunne bibringe god viden.

Indledningsvis har jeg dog nogle bemærkninger: Den ukrainske C2 lader sig til i høj grad at basere sig på uklassificerede systemer, igennem internettet særligt gennem Starlink. Det giver nogle muligheder for anvendelsen af COTS udstyr og en langt mere pragmatisk tilgang til det hele.

I forhold til det fysiske setup, giver det mulighed for (af hvad jeg kunne glane fra OS), at deres hovedkvarter er indrettet i bygninger, ofte med ikke andet end bærbarer og fladskærme. Naturligvis ligger der en masse opsætning af LAN og internet, men det har man jo folk til. Det giver også anledning til at tænke over vores setup, som i BDE og BTN er baseret på KSN-vogne i PIR-V samt containerløsninger på lastbiler. Er føring ved selvsyn stadig relevant? Kan en chef "se" noget på den moderne spredte kampplads?

Får en CH ikke mere ud af BMS, radio, live feeds og UAV'er? En anden overvejelse er, hvor "survivable" er en PIR-V i forhold til, kan den sløres og dens bevægelser skjules godt nok? Er der redundans? Og kan vi erstatte dem ved tab?

Kan en PIR V noget som man ikke ville kunne opstille med en varevognsfuld elektronik, et par teknikere og en tilfældig kælder eller stue?

Er vi for afhængige af dedikerede C2-systemer og IT-sikkerhedsregler til at vi kan operere i krig? (Læs: JIMAPS akkreditering kører vist på 6-8. år)


111 visninger2 kommentarer

2 Comments


Mikkel WP
Mikkel WP
Jul 11, 2023

"Er vi for afhængige af dedikerede C2-systemer og IT-sikkerhedsregler til at vi kan operere i krig?"


Det korte svar = Ja. "To fight and win on the modern battlefield in large-scale combat operations, Army command posts can and must become more flexible, agile, and resilient while not sacrificing effectiveness. Otherwise, our command posts will be a place our leaders go to die."


og "To achieve the full potential of convergence, command posts will need to adapt to such an extent that they will be unrecognizable to the generation of leaders that fought in Iraq and Afghanistan"


Ethver erkendt fjendtligt C2 KØTJ vil blive gjort til genstand for AI træning på identificerbare signaturer. Så snart den ruller ud på kamppladsen og erkendes…


Like
Replying to

Men Mikkel. Er det ikke det forfatteren siger? at ved at gøre sig fri af KSN-PIR, så bliver føringsinstallatioerne sværere at finde - hvis det hele er pakket bar i en Navara, og bliver pakket ud i bondemand Jørgensens hønsehus ved behov?

Like
bottom of page