top of page

Thu, Aug 17

|

webinar på zoom

Webinar: ”It’s a gut feeling” – Anvendelsen af simulationsbaserede øvelser og wargaming til at understøtte naturalistisk

17. august prøver vi webinar i nyt format. Vi taler wargaming på Føringskursus. Målgruppen er primæret uddannere med relation til FAKs uddannelser. Men med denne gruppes interesse i wargaming var der måske flere interessenter.

Tilmeldingen er lukket
Se andre events
Webinar: ”It’s a gut feeling” – Anvendelsen af simulationsbaserede øvelser og wargaming til at understøtte naturalistisk
Webinar: ”It’s a gut feeling” – Anvendelsen af simulationsbaserede øvelser og wargaming til at understøtte naturalistisk

Tid og sted

Aug 17, 2023, 2:00 PM – 3:00 PM

webinar på zoom

Gæster

Om eventet

Webinaret udspringer i øvrigt af et succesfuldt MMS-afgangsprojekt. Det viser dermed også hvordan man som MMS studerende kan skabe viden til gavn for praksis. Detaljer herunder:

Dato: 17. august 2023

Tid: 14:00-15:00

Tilmelding: Ingen – du møder blot op i Zoom-rummet.

(internet) Meeting ID: 663 6087 7017Passcode: 323232Sted: https://fak-dk.zoom.us/j/66360877017

Som led i Forsvarsakademiets ”Nordic Command Circle Initiative” deler major Tore Christensen og læringskonsulent Victoria Grønning Iverssøn deres erfaringer med, hvordan simulationsbaserede øvelser og wargaming kan understøtte udviklingen af ​​Naturalistic Decision-Making skills (NDM) som nævnt i NATO-doktrinen (ATP-3.2.2).

NDM-teoriens grundlæggende pointe er, at erfarne beslutningstagere ikke altid træffer beslutninger på baggrund af sammenligninger eller grundige analyser. Derimod peger NDM på, at kritiske beslutninger oftest tages på baggrund af erfaringer og beslutningsstrategier, hvor mennesker intuitivt genkender mønstre, foretager mentale simulationer og reflekterer, mens de handler. NDM skal ikke forstås som en erstatning til den rationelle tilgang. Der er derimod tale om to forskellige former for beslutningstagning, som supplerer hinanden og som begge kan, og bør, understøttes.

Oplægget tager udgangspunkt i Tores undersøgelse af øvelse i forbindelse føringskursus, hvor observationerne viste, at NDM-processer ofte finder sted, men at mulighederne for at styrke udviklingen af NDM ikke udnyttes i den udstrækning, der er mulighed for. Dette kan forklares ved manglende viden om og forståelse for NDM, egenskabens kompleksitet, didaktiske tiltag og en erfaret tendens til, at føringsøvelserne i høj grad fokuserer på den rationelle beslutningsproces.

Efter eksempler på hvordan NDM kan komme til udtryk i praksis, deler Victoria og Tore deres ideer til hvordan simulationsbaserede øvelser og wargaming kan understøtte udviklingen af ​​NDM med særligt fokus på ​​refleksion-i-handling, friktion og feedback.

Webinaret består af 25 min. oplæg og efterfølgende 35 min. drøftelse om emnets relevans og betydning for praksis.

Invitationen må gerne videresendes til øvrige interessenter.

______________________________________________________________________________________________

(internet)Lær mere om Forsvarsakademiets ”Nordic Command Circle” som muliggør disse webinarer: https://lnkd.in/e3BzSnTd

(internet)Eller tilmeld dig nyhedsbrevet direkte her:https://lnkd.in/e__EUe-K

Del dette event

bottom of page