top of page

IC 1 - Vildledning og DecoysIndlæg til innovation challenge om 1. Brigade

Brigaden bør have et kompagni dedikeret til deception and decoys.

Når man ser på hvordan at Ukraine har formået at få Rusland til at bruge uanede mængder af ammunition på krydsfiner og oppustelige decoyes af HIMARS og 777er vil det give mening at have en sådan kapacitet på brigade niveau.


Alt der radierer i det EM spektrum bør have 2-3 stk robotter med monteret Fake transmittere tilknyttet. Disse vil skulle bevæge sig sammen med det udstyr der radierer, og radierer samtidig. Dette vil gøre målfatning via ELINT vanskeligt, for hvad er den rigtige transmitter.


Inden at der afgives skud fra MRLS eller ART skal der inden for en given afstand Max 100 meter være placeret 1-2 stk Decoys, med det samme EM og Termiske signatur, dette vil give en modstander et mål at opdage og nedkæmpe, og dermed øge sandsynligheden for mulig Counter Battery fire , SAM bush mv.


Alt MLRS / HIMARS / ART / MRT bør være monteret på selvkørende undervogn med hjul. Shoot and Scoot skal altid benyttes. Forventet tid fra første skud, til erkendelse ca 30 sek, målfatning ca 30 sek og flyvetid til nedslag afhængig af afstand 45 -120 sekunder. Derfor bør alt skudafgivende kunne lave simuelt impact i mål og efter en salve relokerer. 81 mm mort. Bør monteres på en selvkørende lavet og fjernbetjenes så kompaniets morter deling kan lave samtidig ildoverfald på et specifikt mål eller samtidig bekæmpe flere forskellige mål. hver morter section skal have 2-3 oppustelige decoys, som placeres hvor der forventes at skyde fra.


Til fjern opklaring bør benyttes tøjrede droner, som forsynes fra jorden med strøm og som er monteret på et robotkøretøj der fjernstyres af bataljonen. Disse droner kan være udstyret med flir/lltv radar, lidar og andre sensorer. Bruges der aktive sensorer skal der også være decoys. Indsættes i højder på op til 300 fod.


Brigaden bør have tøjrede luftskibe med til at danne et overblik over hele brigadens ansvarsområde. Disse kan have flir/lltv radar, lidar og andre sensorer. Bruges der aktive sensorer skal der også være decoys. Indsættes i højder op til 10.000 fod.

55 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page