top of page

IC 2. Anvendelse af rummet


Hermed forslag til Innovation Challenge fra DTU Space:


I Center for sikkerhedsteknologi Security DTU på DTU Space har vi analyseret store mængder satellit billeder, hvori vi finder bl.a. missilradarer. Disser interfererer med syntetisk apertur radarer (SAR) på satellitter set som karakteristiske striber. Hvor striberne krydser, står radaren. Således finder vi Patriot missilradarer i Israel, STRIL i Sverige, og et utal i Ukraine og Rusland. Over tid flytter nogen af dem sig.


Et relateret forslag er generel overvågning af større landområder med tilgængelige satellitter med medium opløsning, for så at taske højopløselige (spion) satellitter til nærmere overvågning af mistænkelige områder og aktiviteter - et tip & cue system.


Ovenstående er et biprodukt af Dark Ship projektet under FMI medfinansiering, hvor vi finder skibe med slukket AIS transponder i Arktis og andre steder som Baltikum, Sortehavet, mv.

Begge indgår iøvrigt i det udbud, som FMI har pt. om Satellitovervågning af Arktis.


Vi foreslår et krigsscenarie fx ved Baltikum, hvor en optrapning med diverse radar systemer følges fra satellitter, evt. også højtflyvende droner.

29 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page