top of page

US armys brug af Gray Eagle UAV

Amerikanske divisioner har en indbygget aviation brigade, men Apache kamphelikoptere og Blackhawk transport og medevak helikoptere. Derud over har de ogås et UAV kompagni med Gray Eagle Droner.

Gray Eagle er Reaper-dronenes lillebror, der i modsætning til Predator og Reaper ikke styres af en operatør i Nevada, men enten en operatør ved aviation-brigaden eller af en af Apache-piloterne, i et Manned-Unmammed Team (MUMT).

US Army udbygger løbende dette MUMT samarbejde således at såvel Apache som Gray Eagle kan nedkæmpe mål med deres Hellfire missiler, eller aviation-launched loitering munitions.


I tider hvor vi leder efter taktiske UAV til brigaden, og samtidigt ser dronerne anvendt i Ukraine, er det relevant at undersøge hvad andre gør, og om den fremgangsmåde ses anvendelig for Danmark. - Vi har ikke apache-helikoptere, men anvendeligheden af bevæbnede droner ved brigaden ses bestemt relevant. Spørgsmålet er om vi vurderer om de doktriner amerikanerne har bygget under COIN operationer er anvendelige overfor en modstander der har meget luftværn.
22 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Commentaires


bottom of page